Terwijl de politie Neteland en de dienst preventie op de vrijdagmarkt in Herentals een sensibiliseringsactie tegen gauwdiefstallen hielden, sloegen gauwdieven toe in het Hofkwartier. Het toneelgroep Avant Garde toonde hoe het snel kan gaan.


 
Rond elf uur gisterochtend ontdekte een man in het Hofkwartier dat zijn portefeuille gestolen was. Hij zag de agenten, die bezig waren met de preventieactie, staan, en meldde de diefstal. De politie pakte 2 zigeunervrouwen op, maar omdat zij geen portefeuille bij zich hadden, moesten agenten beide vrouwen weer laten gaan.

De gauwdiefstal kwam totaal onverwacht, want door het slechte weer was er weinig volk op de vrijdagmarkt.

Voor de actie maakten acteurs op een vrolijke manier duidelijk hoe een handtas best wordt gedragen: de band gekruist over de borst en met de sluiting naar het lichaam toe.

Vooral op vrijdag
'In onze zone werden vorig jaar 103 feiten van gauwdiefstal gerapporteerd. 85 van die feiten werden gepleegd in Herentals. Dit jaar staat de teller in Herentals 67 en voor de zone op 81. Als je gaat kijken naar de plaatsen waar de diefstallen worden gepleegd, steken de Grote Markt en de Belgiëlaan er duidelijk bovenuit.'

De politiediensten roepen op om waakzaam te blijven, zeker op plaatsen weer veel mensen bij elkaar komen zoals de winkelstraten, maar bijvoorbeeld ook in het nieuwe shoppingpark in Olen.